Regionaal Historisch Centrum

Het streekarchief is een winkel geworden: een Regionaal Historisch Centrum. In alles los van zijn huisbaas, de gemeente Wijk bij Duurstede. Dus was een nieuw beeldmerk met bijbehorende toepassingen noodzakelijk. De huisstijlontwikkeling viel samen met de bouw van een nieuwe archiefbewaarplaats - een gebouw waar het beeldmerk uiteraard op moest komen. Dus leek het niet meer dan logisch om iets te ontwerpen dat pastte bij de karaktertrekken van het gebouw dat boven de grond als een 'gesloten blok' oogde met de buitenwanden bekleed met natuursteen in een soort woestijnkleur. Door deze toepassing als leidend te beschouwen - i.p.v. iets dat op papier goed moet ogen - kreeg het ontwerpproces een duidelijke richting. Een beeldmerk dat monumentaal oogt en goed aansluit bij de natuurstenen achtergrond. Mijn fascinatie voor sjabloonletters, gemankeerde maar desondanks leesbare tekens, kreeg alle ruimte. Het beeldmerk is met laser gesneden uit dik plaatstaal, zwart gepoedercoat en met hamerkopbouten op afstand geplaatst op de natuurstenen gevel.